
Fotók: Sebestyén László
Hozzávalók (4 személyre):
250 g tejszín
250 g kókusztejszín
40 g cukor
50 g kókuszreszelék
1 vaníliarúd
csipetnyi só
4 lapzselatin
250 g eper
Anyáknapjára tökéletes választás ez a könnyed panna cotta az én édesanyámnál elsöprő sikert aratott.
A tejet a kókusztejszínnel, a cukorral, a kókuszreszelékkel, a vanília kikapart magjával és a csipetnyi sóval 85 fokra hevítjük, miközben a lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. Forráspont előtt abbahagyjuk a főzést, a kinyomkodott zselatinokat belerakjuk, majd botmixerrel gondosan emulgáljuk. 4-5 percig hűtjük, és spatula segítségével eltüntetjük a keletkezett buborékokat. Üvegtálalókba, poharakba porciózzuk, majd 4-5 órára hűtőszekrénybe rakjuk, hogy behúzzon a zselatin. Az epreket gondosan megmossuk, leszárítjuk, megpucoljuk és a panna cotta mellé kínáljuk. Akár csatos üvegben is elkészíthetjük ajándékként.