Hozzávalók:
100 g tápiókagyöngy
300 ml hideg víz
500 g sárgadinnye
300 ml kókusztej
60 g cukor
fél rúd vanília
1 dl prosecco
A tápiókagyöngyöt hideg vízbe beáztatjuk egy lábasban 10 percre, a vaníliarudat felvágjuk, kikaparjuk a magját és a száraval együtt beledobjuk a vízbe. 300 g dinnyét összeturmixolunk a kókusztejjel, hozzáöntjük a tápiókagyöngyhöz, és közepes lángon folyamatos kevergetés mellett sűrűsödésig főzzük. A tűzről levéve kiemeljük a vaníliaszárat, hozzákeverjük a cukrot és a proseccot, majd hagyjuk kicsit kihűlni. Közben a maradék dinnyét apró kockákra vágjuk, a tápiókával felváltva poharakba rétegezzük – úgy, hogy a tetejére is jusson dekorációnak.