• Esküvők
  • Kínálatom
    • Torták
    • Tortácskák
    • Falatkák
    • Kekszek
    • Mentes torták
  • Konyhám titkai
    • Receptek
      • Torták
      • Desszertek
      • Előételek
      • Levesek
      • Főételek
    • Alapanyagok
  • Alkalomadtán
  • Magamról
  • Kapcsolat
  • EnglishEnglish

Neked Cake

Budapest

Málnás-rózsavizes túrótorta

2016-08-17

_SEB9730

(26 cm-es tortaformában)
Ezt az egyszerű és mégis nagyon látványos túrótortát bárki el tudja készíteni, nem kell más hozzá, csak egy kis türelem.
Hozzávalók:
Alja:
200 g zabpelyhes keksz
80 g vaj
Rétegek:
500 g krémtúró
3 evőkanál porcukor
1 teáskanál vaníliás cukor
300 g tejszínhab
1 bio citrom héja
4 lapzselatin
300 g málna
0,5 dl rózsavíz
70 g almalé
70 g cukor
20 g pudingpor

_SEB9707

A tortaformát papírozzuk ki alul és oldalt. A torta aljához kekszmorzsára lesz szükségünk, ha van a konyhai gépünkön aprító, akkor pillanatok alatt elkészíthetjük azzal, de ha nincs, az sem okoz problémát. Vegyünk elő egy vastagabb zacskót, például mélyhűtő tasakot (a legjobb, ha simítózáras), rakjuk bele a kekszet, zárjuk le, és nyújtófával törjük apró darabokra a kekszet.
A vajat olvasszuk meg, és a keksszel keverjük jól össze, majd nyomkodjuk a tortaforma aljába.

_SEB9757
A túrót a porcukorral, a vaníliás cukorral egy villa segítségével összedolgozom, a 300 g tejszínhabbal óvatosan lazítom, úgy, hogy a hab ne essen össze. A 4 lapzselatint hideg vízbe áztatom, majd felolvasztom (figyelem: nem szabad forrnia, csak olvadjon el). Hőkiegyenlítéssel a túrókrémhez adom, tehát először a zselatinhoz adok egy kevés túrókrémet, majd ezt hozzákeverem az egész krémhez. Végül, ha kell, porcukrot adok még hozzá, illetve egy kis citromhéjat.
A túró felét a kekszen elsimítom, félóráig hűtőben tárolom, amíg egy kicsit megszilárdul. Közben elkészítem a málnakrémet. A málnát (lehet fagyasztott is) a cukorral, pudingporral, rózsavízzel és az almalével összekeverem, és sűrűre főzöm – pár percig forralom, majd kicsit hűlni hagyom. Ha az első réteg túrónk megszilárdult, a főzött málna felét eloszlatom a túrón, ezzel a réteggel újra hűlni hagyom. Ezen elsimítom a maradék túrót, majd újabb hűtés után a málnát is.
A kész torta még pár órára a hűtőbe kerül, végül friss málnával – esetleg rózsával – dekorálom.

_SEB9723

   

/ Kategória: Torták
Tagged: desszert, esküvő, málna, nekedcake, nyár, receptek, torta, tortarendelés, túró, wedding

A szeretetnek íze van! Különleges torták Tőlem Nektek!

Legutóbbi bejegyzések

  • Itt a május, itt az Anyák Napja
  • Tavaszi citromos tarte
  • Müzli szelet
  • Neked Cake karácsonyi ajánlat 2020
  • Mazsolás sajttorta

Archívum

  • 2022 április
  • 2021 április
  • 2021 január
  • 2020 december
  • 2020 május
  • 2020 április
  • 2019 december
  • 2019 október
  • 2019 szeptember
  • 2019 augusztus
  • 2019 július
  • 2019 június
  • 2019 május
  • 2019 április
  • 2019 március
  • 2019 február
  • 2019 január
  • 2018 december
  • 2018 november
  • 2018 október
  • 2018 szeptember
  • 2018 augusztus
  • 2018 július
  • 2018 május
  • 2018 április
  • 2018 február
  • 2018 január
  • 2017 december
  • 2017 november
  • 2017 október
  • 2017 szeptember
  • 2017 augusztus
  • 2017 július
  • 2017 június
  • 2017 május
  • 2017 április
  • 2017 március
  • 2017 február
  • 2017 január
  • 2016 december
  • 2016 november
  • 2016 október
  • 2016 szeptember
  • 2016 augusztus
  • 2016 július

Címkék

ajándék bevásárlás budapest citrom csokitorta csokoládé desszert dió eper esküvő fagyi farsang füge gesztenye GoodFood hólabda húsvét juharszirup jégkrém kakaó karácsony kistermelők kocsisregina kuglóf kókusz mascarpone mák málna narancs nekedcake nyár petrezselyem receptek szimplakert szimplapiac Sárgabarack sütőtök tarte termelőipiac torta tortarendelés túró vasárnap wedding ünnepek

© Copyright - 2016 NekedCake · Kocsis Regina ·

Kedves Látogató! A honlapon található árak nem aktuálisak technikai okok miatt. A frissítés folyamatban van. Árainkat kérje üzenetben. Köszönjük a türelmét.
A Neked Cake csapata

Elfogadom
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

SAVE & ACCEPT