• Esküvők
  • Kínálatom
    • Torták
    • Tortácskák
    • Falatkák
    • Kekszek
    • Mentes torták
  • Konyhám titkai
    • Receptek
      • Torták
      • Desszertek
      • Előételek
      • Levesek
      • Főételek
    • Alapanyagok
  • Alkalomadtán
  • Magamról
  • Kapcsolat
  • EnglishEnglish

Neked Cake

Budapest

Gluténmentes csokoládés-fügés torta

2016-09-20

Fotó:Sebestyén László

Fotó: Sebestyén László

Ez a torta unokatestvérem 41. születésnapjára készült, gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják, és ez nem elvesz, sokkal inkább emel a tortakülönlegesség élvezeti értéken! A nagyon könnyed kakaós piskótalapokat sok-sok fügével bolondítjuk meg, és tortaépítményünk minden szintjén nyakon öntjük csokoládémousse-szal – nálunk egyértelműen nagy sikert aratott.

Hozzávalók (26 cm átmérőjű tortaformához):

Piskóta:
8 tojás
250 g cukor
70 g kakaópor

Krém:
1 dl tej
1 tojás sárgája
30 g cukor
250 g étcsokoládé
500 g tejszín
10 db füge

Csokimáz:
15 g víz
30 g cukor
30 g glükóz szirup
20 g cukrozott sűrített tej
2 lapzselatin
30 g étcsokoládé

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 100 g cukorral habosra keverjük, a fehérjét 150 g cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához elkezdjük hozzászitálni a kakaót, majd felváltva hozzáadni a felvert fehérjét és a maradék kakaót is. Egy nagyon könnyed masszát kapunk.
4 db 26 cm átmérőjű tortaformát kipapírozunk, a masszát szétosztjuk a formákba, majd 200°C-on 15-20 percig sütjük. A piskóta akkor van kész, ha nem ragad az ujjunkhoz. A kész lapokat kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet a tojássárgáját és a cukrot kikeverem, forráspontig főzöm, leveszem, hozzáadom az aprított csokoládét, és botmixer segítségével emulgálom. Félrerakom, míg 35-38 fokosra nem hűl. Közben a fügét apró kockákra vágom, a piskótalapokat kiemeljük a formákból, lehúzom róluk a sütőpapírt, a tejszínt lágy habbá verem, és a megfelelő hőmérsékleten a csokoládéval vegyítem – és máris elkészült a tökéletes mousse a tortánkhoz.
Ezt követően a tortaforma oldalát kipapírozzuk, és az első lapot a forma aljába helyezzük a krém ¼-ét elsimítjuk rajta, majd a füge 1/3-ával sűrűn megszórjuk. Jöhet a következő réteg piskóta, és így tovább – a felső csokirétegre már nem kerül füge. Egy éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk művünket.

Fotó: Sebestyén László

Másnap a mázhoz egy lábasba a vizet, a kristálycukrot és a glükózt 103°C kell összeforralni, majd ráöntjük a sűrített tejre és a hideg vízbe áztatott, lecsöpögtetett lapzselatinokra, végül az egészet a csokoládéra, és jöhet a botmixer! Az így elkészült 30-35 fokosan használom. Akár a tortaformában is betölthetem, akkor egy szép tükröt kapunk a torta tetejére, vagy kivehetjük a formából, az oldaláról leszedjük a lapokat, és egy rusztikus áthúzást készítünk, hogy a máz körben lecsurogjon a tortánkról.
Nagyon fontos, hogy a hideg tortát húzzuk át! Az áthúzás előtt tortánkat 10 percre akár áthelyezhetjük a mélyhűtőbe is, hogy a máz még szebben húzzon meg a tetején. További fél órára kerüljön a hűtőbe, utána dekorálhatjuk és tálalhatjuk.
Higgyék el, megéri a sok vesződés – az eredmény sokak örömére szolgál!

   

/ Kategória: Torták
Tagged: bevásárlás, budapest, csokitorta, füge, kakaó, kocsisregina, nekedcake, receptek, tortarendelés, wedding

A szeretetnek íze van! Különleges torták Tőlem Nektek!

Legutóbbi bejegyzések

  • Itt a május, itt az Anyák Napja
  • Tavaszi citromos tarte
  • Müzli szelet
  • Neked Cake karácsonyi ajánlat 2020
  • Mazsolás sajttorta

Archívum

  • 2022 április
  • 2021 április
  • 2021 január
  • 2020 december
  • 2020 május
  • 2020 április
  • 2019 december
  • 2019 október
  • 2019 szeptember
  • 2019 augusztus
  • 2019 július
  • 2019 június
  • 2019 május
  • 2019 április
  • 2019 március
  • 2019 február
  • 2019 január
  • 2018 december
  • 2018 november
  • 2018 október
  • 2018 szeptember
  • 2018 augusztus
  • 2018 július
  • 2018 május
  • 2018 április
  • 2018 február
  • 2018 január
  • 2017 december
  • 2017 november
  • 2017 október
  • 2017 szeptember
  • 2017 augusztus
  • 2017 július
  • 2017 június
  • 2017 május
  • 2017 április
  • 2017 március
  • 2017 február
  • 2017 január
  • 2016 december
  • 2016 november
  • 2016 október
  • 2016 szeptember
  • 2016 augusztus
  • 2016 július

Címkék

ajándék bevásárlás budapest citrom csokitorta csokoládé desszert dió eper esküvő fagyi farsang füge gesztenye GoodFood hólabda húsvét juharszirup jégkrém kakaó karácsony kistermelők kocsisregina kuglóf kókusz mascarpone mák málna narancs nekedcake nyár petrezselyem receptek szimplakert szimplapiac Sárgabarack sütőtök tarte termelőipiac torta tortarendelés túró vasárnap wedding ünnepek

© Copyright - 2016 NekedCake · Kocsis Regina ·

Kedves Látogató! A honlapon található árak nem aktuálisak technikai okok miatt. A frissítés folyamatban van. Árainkat kérje üzenetben. Köszönjük a türelmét.
A Neked Cake csapata

Elfogadom
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

SAVE & ACCEPT