Hozzávalók 8 személyre, gluténmentes
4 tojás
180 g cukor
160 g mák
1 bio citrom héja
1 mokkáskanálnyi fahéj
1 mokkáskanálnyi szegfűszeg
1 csipetnyi só
2 tojás fehérje
75 g cukor
50 g mandulalap
Az öntethez:
500 g szilva
80 g cukor
A cukrot a tojások sárgájával habosra, a 4 fehérjét a csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A mákot a fűszerekkel és a citromhéjával összekeverjük, és a tojáskeverékhez adagoljuk a fehérjehab 1/3-ával, végül a maradék habbal óvatosan lazítjuk a piskótánkat, és egy 20 cm átmérőjű kerek, sütőpapírral bélelt, tortaformába öntjük. 2 tojásfehérjét a cukorral fényes, kemény habbá verünk, és eloszlatjuk a mákos piskótán, megszórjuk a mandulalapokkal, és 170°C-on 1 órát sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, és forró szilvaöntettel tálaljuk.
Az öntethez a szilvákat megmossuk, kimagozzuk, és a cukorral felfőzzük, majd botmixerrel is belenyúlunk kicsit, de csak annyira, hogy nagyobb gyümölcsdarabok is maradjanak benne. Ízlés szerint – és a szilva fajtájából adódóan – lehet több-kevesebb cukrot is hozzáadni.