Hozzávalók (4 személyre):
4 alma
100 g marcipánmassza
4 cl rum
20 g aszalt gyümölcs (mazsola, vörösáfonya, datolya)
20 g pekándió
Az almákat jól megmossuk, a tetejüket szépen levágjuk, és a magházat eltávolítjuk – ide fog kerülni a töltelék. A marcipánt kis darabokra csipkedjük; ha nagyon hideg, akkor melegítsünk rá egy kicsit, és egy tálban kézzel dolgozzuk össze a rummal, az aszalt gyümölccsel és az aprított pekándióval! Kész is a töltelék, amit különféle aszalt gyümölcsökkel, zabpehellyel és magvakkal sokféleképpen variálhatunk. A megtöltött almákat sorakoztassuk egy tepsibe, és 180 fokon körülbelül 30 percig süssük. A sütőből kivéve forrón fogyasszuk – meglocsolhatjuk még egy kis vaníliasodóval is vagy kínálhatjuk tejszínhabbal!