Hozzávalók
(12 db-hoz):
350 g görögdinnye húsa, mag nélkül
100 g cukor
4 db citrom leve
1 db lime leve
50 g étcsokoládé
2 db kiwi
Készítsünk elő egy 12-es muffin formát, öblítsük ki hideg vízzel. A görögdinnyét mixeljük, ha nem kellően édes, akkor cukrozzuk is ízlés szerint, majd a formákat 2/3-ig töltsük meg. Rakjuk be a mélyhűtőbe. Kb. 40 perc múlva keverjük bele az apróra kockázott csokidarabokat – ha van mini csokoládécseppünk az is tökéletes –, és helyezzük bele a pálcikákat, majd hűtsük további 2-3 órát.
A citromokat facsarjuk ki és 150 g vízzel keverjük össze, vegyünk ki egy keveset belőle, melegítsük fel, és oldjunk fel benne 60 g cukrot, amit hozzáöntünk az egészhez. Ha túl savanyúnak találjuk, akkor rakjunk még hozzá cukrot. Öntsük szét a megdermedt piros rétegeket, és fagyasszuk tovább kb. 1 órát.
A kiwit pucoljuk meg, kockázzuk fel, és adjuk hozzá a lime levét, 40 g cukrot, botmixerrel pürésítsük, és osszuk szét a formákban. Újabb egy óra mélyhűtés következik, hogy az egész megszilárduljon, és máris kész a görögdinnyés jégkémünk. Dekoratív, tökéletes desszert kerti partykra.