Hozzávalók (kb. 10 darabhoz):
200 gr cukrozott gesztenyemassza
40 gr aszalt vörösáfonya
150 gr fehér csokoládé
1 ek olaj
Díszítés
10 gr vörösáfonya
A vörösáfonyát apróra vágjuk, a gesztenyemasszával összegyúrjuk. Két fólia között kb. 1 cm vastagságú lappá nyújtjuk. Szív alakú formával kiszúrjuk. A maradékot újranyújtjuk, és folytatjuk a formázást. Az elkészült szíveket sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatjuk, és 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük. A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, az olajt belekeverjük, a lehűlt szíveket tetszés szerint teljesen vagy félig – egy villa segítségével –a csokoládéba mártjuk, majd egy rácsra helyezzük. (Vagy csokiba mártott villával lendületesen csíkozzuk.) Mielőtt megdermed a csokoládé, apróra vágott vörösáfonyával díszítjük.