Hozzávalók
Alaphoz:
300 g zabpelyhes keksz
100 g olvasztott vaj
Krémhez:
300 g szeder
200 g étcsokoládé
230 g tejszín
20 g vaj
3 tojás
Dekorációhoz:
100 g szeder
Egy 28 cm átmérőjű piteformát papírozzunk ki, majd a kekszet daráljuk le, és keverjük össze az olvasztott vajjal; nyomkodjuk ki a formánk oldalán és az alján egyenletesen, és rakjuk 30 perce a hűtőbe. A sütőt melegítsük elő 170 fokra, majd 10 percet süssük a formát, és vegyük ki a sütőből, szórjuk bele a 300 g szedret. A tejszínt a vajjal forrósítsuk fel, a csokoládét aprítsuk fel, majd addig kevergessük, amíg felolvad a tejszínben, és egyesével adjuk hozzá a tojásokat. A csokoládékrémet töltsük bele a formába, és süssük további 30 percet, dermedésig. Egy éjszakába rakjuk hűtőbe, és tálalás előtt dekoráljuk a maradék szederrel és porcukorral.