Hozzávalók (12 szelethez)
Alap:
80 g vaj
200 g zabpelyhes keksz darálva
Csokoládékrém:
200 g tejcsokoládé
100 g mascarpone
200 g tejszínhab
1 teáskanál őrölt kardamon
Gesztenyekrém:
200 g gesztenye massza
1 evőkanál rum
300 g tejszínhab
Szóráshoz:
2 evőkanál kakaópor
A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a zabhelyhes keksszel, és egy 26 cm átmérőjű kipapírozott tortaforma aljába nyomkodjuk. Fél órára betesszük a hűtőbe dermedni.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, a kardamont és a mascarponét csomómentesen belekeverjük, majd a vízgőzről levéve óvatosan hozzáadjuk a habbá vert tejszínt, és elsimítjuk a kekszen.
A gesztenyemasszát villával összetörjük, majd hozzáadunk 1 evőkanál rumot, végül óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tejszínhabot, és elsimítjuk a csokoládés rétegen, és 3-4 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Tálalás előtt kakaóporral megszórjuk.